facebookknltb logo2

Welkom bij TC 't Swaecke Populair

markers/tennis.png In Clubinfo 340 weergaves

Welkom door de voorzitter

Namens het bestuur heet ik je van harte welkom bij onze tennisvereniging TC ‘t Swaecke. Onze vereniging staat vooral bekend om zijn gemoedelijkheid en open karakter. We proberen sportiviteit en gezelligheid bij elkaar te brengen door middel van het organiseren van activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Ik ga er vanuit dat je snel je weg vindt binnen de club. Als wegwijzer vind je in bijgaand document met handige tips. Ik wens je heel veel tennisplezier bij onze vereniging en ik hoop je binnenkort persoonlijk te begroeten op ons tennispark!

De vereniging
Tennisvereniging ’t Swaecke dankt zijn naam aan de polder ’t Swaecke en is opgericht in 1969. Het tenniscomplex is gelegen aan het Paardeweegje 2. Onze tennisvereniging is een recreatieve vereniging met zo’n ca. 140 leden waarvan ongeveer 30 jeugdleden. Het tennispark heeft 3 gravelbanen, een oefenkooi met tennismuur en een mooi clubgebouw. De banen hebben verlichting, dus ook in het voor- en najaar kan er altijd getennist worden. Meer informatie is te vinden op deze website.

Het bestuur
De bestuur is als volgt samengesteld:
Bas Feijtel, voorzitter
Cees Vleugel, secretariaat en VCL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06-48017647
Jan Dijkema, Penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ilse de Koeijer, sociale media
Jolanda Oosterlee, bestuurslid
Ria van Weijenburg, ledenadministratie 06-41571916
Johan Dagevos, technische commissie

Nieuwe leden en begeleiding
Tennisvereniging ‘t Swaecke vindt het belangrijk dat nieuwe leden snel hun weg weten te vinden op de vereniging. Daarvoor zijn personen binnen de vereniging bereid om nieuwe leden te begeleiden en wegwijs te maken op het park. Neem hiervoor gerust contact op met de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Mail en website
Via de mail en de website word je op de hoogte gehouden van het verenigingsnieuws, zoals aankondigingen van wedstrijden, toernooien en andere evenementen.

Wanneer spelen?
In principe kan er van maart tot november van ’s morgens vroeg tot 24.00 uur gespeeld worden. Na november blijven de banen open tot het moment dat de weersomstandigheden het spelen onmogelijk maakt.
Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden.
Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er plassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer de tennisnetten naar beneden zijn gelaten. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud. Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen.

Je kunt ook deelnemen aan

 • Jaarlijks wordt in week 28 het CapsNobel Wemeldinge Open Dubbel toernooi gespeeld (mixed en dubbel). Gedurende een week spelen ca 120 deelnemers in verschillende klassen voor een plaats in de finale op zondag.
 • De voor- en najaarscompetitie.  Via de mail en de website wordt informatie verstrekt over de competitie indeling en wie er in de teams zitten. Spelers kunnen zich bij de secretaris melden als zij interesse hebben voor het spelen van competitie.

Verschillende evenementen

Het secretariaat stuurt geregeld mails waarin een onderling evenement aangekondigd wordt. Deze evenementen zijn meestal op zondagmiddag vanaf 13 uur. Leden kunnen zich aanmelden en naar sterkte worden er dan wedstrijdjes gespeeld.Deze evenementen zijn vooral gezellig middagen, waarin het ook voor nieuwe leden leuk is om andere leden te leren kennen en eens met anderen te spelen. Voorbeelden van deze evenementen zijn:

 • Paasevenement
 • Pinksterevenement
 • Snerttoernooi

Via de mail van het secretariaat wordt u geïnformeerd over de activiteiten. Deze interne evenementen zijn voor alle seniorleden. 

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog het Open Toernooi in de zomer. Op dit toernooi moet officieel ingeschreven worden. Info volgt tzt via mail en via deze site.

Tennislessen
In samenwerking met tennisschool TOZ worden lessen gegeven op ons park. Geef je het liefst voor 1 maart op. De trainingen vinden plaats van april tot aan de winter met uitzondering van enige weken in de zomervakantie.
Voor info over tennislessen: ga naar www.tozzeeland.nl. Onze tennisleraar Jacco Filius kan u dan nader informeren.

Toegang tot ons tennispark
Seniorleden krijgen tegen een geringe borgstelling van € 5,- een sleutel voor het clubhuis. Met je sleutel kan je de buitendeur van het clubhuis openen en heb je toegang tot de toiletten, kleedkamer en de kantine. Ga je als laatste weg, dan sluit je de buitendeur. Sleutel is verkrijgbaar bij het secretariaat.

Ledenpas
Er wordt geen gebruik gemaakt van een afhangbord. Op werkdagen dient er vanaf 18.00 uur te worden geregistreerd en in het weekend de gehele dag. Via het registratieprogramma Supersaas kan eenvoudig worden geregistreerd.
De link voor dit jaar is: https://www.supersaas.nl/schedule/het_swaecke/tennis_banen

Via het programma is ook altijd zichtbaar wat er op de banen gebeurt. Dit wordt vooraf aan de week in Supersaas geregistreerd door de beheerders.
Deze regel geldt niet voor lessen en competitie.

Banen vegen
Na gebruik van de baan ben je verplicht de baan te slepen met een sleepnet. Graag in het rond, vanaf de buitenzijden naar het midden van je baanhelft.

Kantinediensten en onderhoudswerkzaamheden

 • We kennen geen vaste kantinedienst. De leden die een drankje willen gebruiken rekenen zelf af en zijn verantwoordelijk voor een correcte afdracht van de gebruikte consumpties.
 • Tijdens de competitie is de captain verantwoordelijk voor de afrekening en het schoonmaken van het clubhuis.
 • Tijdens het open toernooi is er een kantinerooster en vragen wij de leden hun steentje bij te dragen. Nieuwe leden zonder ervaring met kantinedienst worden altijd ingedeeld bij een lid met ervaring.
 • Aan het eind van het seizoen worden de sponsorborden schoon gemaakt en worden wat onderhoudsklussen verricht. Van de leden wordt verwacht met enige regelmaat ook hier een bijdrage te leveren.

Bestuursfuncties en vrijwilligers
Heb je ervaring met het besturen van een vereniging of zou je graag daar een bijdrage aan willen leveren, neem dan contact op met de voorzitter of de secretaris. Ze praten je graag bij.
We hebben een aantal actieve vrijwilligers. Wij zouden dat aantal graag groter willen zien.
Iets voor jou? Als vrijwilliger kun je een bijdrage leveren aan:

 • kleine onderhoudsklussen aan het clubhuis en de banen
 • het organiseren van evenementen
 • kantinediensten tijdens evenementen
 • begeleiden jeugd
 • zitting in commissie

Racket, schoenen en ballen
Wat voor de één een fijne schoen is, is niet altijd geschikt voor de ander. Zo ook met rackets. Een racket en schoenen zijn echt persoonlijk!
Een tennisschoen moet onder andere zorgen voor stabiliteit, schokdemping en grip. Vraag de trainer om advies voor de aanschaf van een racket.
Voor het bespannen van een racket kun je vragen bij het secretariaat.

Introductie niet-leden
Deze kunnen uitsluitend door een lid van de vereniging worden geïntroduceerd. Maximaal 2x p.p. per jaar is kosteloos, daarna wordt geacht dat men zich aanmeldt als nieuw lid.

Namens TC ’t Swaecke,
Bas Feijtel, Voorzitter

swaecke.nl website JSW CRM