Competitie Reglement

Regels voor de competitie en de aanvoerder

Uitnodigen en ontvangst
De speeldata en aanvangstijden zijn te raadplegen op internet. Als je hiervan wilt afwijken moet dit in overleg met de verenigingscompetitie-leider van de ontvangende ploeg.
Wij nodigen de ploegen een kwartier voor aanvang uit. Dit betekent dat de aanvoerder minimaal een half uur voor de aanvangstijd aanwezig oet zijn om een ploeg te kunnen ontvangen.

Ploegenopstelling
De ploegenopstelling moet op volgorde in de speelsterkte plaatsvinden. De speelsterkte van een dubbel is de som van de dubbelsterktes. Indien 4 dezelfde partijen gespeeld worden (enkel of mixen) moet 1 t/m 4 in afnemende speelsterkte zijn (en niet paarsgewijs). De ploegenopstelling moet voorafgaand aan de wedstrijden gelijktijdig door beide ploegen worden ingevuld.

Partijvolgorde
De KNLTB schrijft een bepaalde partijvolgorde voor. Indien beide partijen akkoord gaan met een alternatief kan hiervan afgeweken worden.

In of uit
Ieder bepaalt aan zijn eigen kant of de bal in of uit is. Als beide partijen akkoord zijn kan een let gespeeld worden. Als het echt niet lukt kan je aan de (plaatsvervangend) VCL om een scheidsrechter vragen. De ontvangende partij is dan verplicht een scheidsrechter te leveren.

(plaatsvervangend) VCL
Bij 't Swaecke treedt de aanvoerder op als (plaatsvervangend) VCL en heeft hiermee de volgende verantwoordelijkheden:

  1. het controleren van de banen voor de wedstrijd (denk aan enkelspelpaaltjes);
  2. ontvangst van de ploeg;
  3. het toewijzen van de banen (de middag teams moeten voor 14.00 uur gestart zijn, dus zorg dat je 'smorgens snel begint);
  4. optreden bij geschillen (regels liggen in de kantine);
  5. opruimen en weer ordelijk achterlaten van de banen en de kantine);
  6. papieren naar de bond opsturen, als uitslagen niet digitaal worden aangeleverd.

Bij overlappende wedstrijden is:

  • de ploeg die om 09.00 uur begint VCL tot 13.00 uur
  • de ploeg die om 13.00 uur begint VCL vanaf 13.00 uur.